Öykü Gürman, minibüs şoförü oldu!

DİZİ

Her hafta TRT 1 ekranlarında ilgi odağı olan, beşinci sezonunda da izleyici rekorları kıran Gönül Dağı ailesine ünlü sanatçı Öykü Gürman da katıldı. Gürman’ı dizide ‘Şoför Kiraz’ rolünde izleyeceğiz. Kiraz ağaçlarının çiçek açtığı bir mevsimde dünyaya gelen, hayatı acılarla geçen ama dik duruşu, azmi, cesareti, çalışkanlığı ve sevgi dolu yüreğiyle ailesine kol kanat geren Kiraz’ı izleyiciler çok sevecek. Gedelli sakinleri ise minibüs şoförlüğü yapan sıradışı bu kadını önceleri yadırgasa da o, kısa sürede kasabanın yüce gönüllü, samimi, sevecen kadınları arasında başköşede yer almayı başaracak. Anadolu bozkırının fedakar Kiraz’ı, yeğenleriyle birlikte yaşam mücadelesi verirken, Gedelli’de hayalini bile kuramadığı mutluluk rüzgarlarına kapılacak…

Öykü Gürman’ın başarıyla canlandırdığı Kiraz karakterini bu akşam TRT 1’de yayınlanacak Gönül Dağı’nın yüz kırk altı bölümünde izleyeceğiz.

Öykü Gürman, Gönül Dağı ailesine katılma sürecini ve canlandıracağı ilginç karakteri anlattı.

-Gönül Dağı ailesine yüz kırk altıncı bölümde ‘Şoför Kiraz’ karakteriyle katılıyorsunuz. Kiraz’ı bize anlatabilir misiniz? Yolu Gedelli’ye nasıl düşüyor?

-Hayatı koca bir adanmışlık içinde geçen, kayıplar yaşamış, yeğenlerine bakmak zorunda olan güçlü bir kadın karakter Kiraz… Yaşanmışlıklarından ötürü içine doğru ağlamış içine doğru gülmüş… Hayat amacı yeğenlerini okutmak, büyütmek ve onlara mutlu olacakları bir gelecek sunmak… Ekmek parası için, yeğenleri için ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için kendini var gücüyle ortaya koymuş… Hep güçlü durmuş ve umudunu hiç kaybetmemiş… Bütün zorlukların altından tek başına kalkmış.

-Gönül Dağı beş sezondur her hafta tüm kulvarlarda birinci olan çok sevilen bir aile dizisi. Size böyle bir teklif geldiğinde neler hissettiniz? Daha önce izliyor muydunuz diziyi?

-Dizi ilk başladığında dokusu, samimiyeti çok hoşuma gitmişti. Hayatla ilgili, yaşamakla ilgili cümleleri ve insanın varoluşunu sorgulatan, maneviyatın hakikatini her daim bizlere hatırlatan bir yerden yazılıyor. İçinde olmaktan mutlu olacağım bir proje diye düşündüğümü anımsıyorum… İzliyordum… Teklif geldiğinde elbette sevindim, heyecanlandım ama dürüst olmak gerekirse İstanbul dışında olmayı pek düşünmüyordum. Konserler sebebiyle çok seyahat ettiğim için cesaretle vermem gereken bir karar diye düşündüm. Fakat Kiraz ile ilgili öyle bir karakter analizi okudum ki karar vermemde çok etkili oldu. Kiraz’ı oynamayı, Kiraz olmayı istedim. Sevdim Kiraz’ı… Hatta birkaç yıl önce bir dijital platformda “keşke şoför Nebahat “ gibi bir karakter oynasam bile demiştim. Nasıl bir rol oynamayı isterdiniz sorusunun cevaplarından biri de benim için şoför oynamaktı… Ve oldu… Menajerimle de çok güldük hatta işi kabul edince… Resmen çağırmışım… Bir de her konserimde “Gönül dağı” türküsünü söylerim zaten… Tüm bu yollar bozkıra çıktı yani… :) Bir şey katabileceğim, oynamaktan keyif alabileceğim, içime sinen bir rol için bekliyordum. İnanıyorum ki Kiraz’la yolculuğumuz çok keyifli olacak.

-Gönül Dağı Eskişehir Sivrihisar’da çekiliyor. Şehir dışında bir yapımda rol almak sizi zorlayacak mı? Çekimler başladı Sivrihisar’ı beğendiniz mi?

-‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisinden alışığım aslında… Kendiyle vakit geçirmekten ve yalnız kalmaktan memnun olan biriyim. Bu sebeple şehir dışında olmanın, İstanbul’dan biraz uzaklaşmanın bana iyi gelen bir tarafı da var. Daha sakin, daha dingin bir moda geçmek ruhu besliyor… Dört sezon zirvede devam eden, belli dinamikleri oturmuş bir dizinin beşinci sezonunda yer almak konforlu bir his.

Henüz çok detaylı gezemedim Sivrihisar’ı… Çünkü çok hızlı bir şekilde diziye dahil oldum. Konserlerim de bir yandan devam ettiği için hemen senaryo okuma ve sete hazırlanma sürecine girdim… Ama çekim yerleri çok keyifli gördüğüm kadarıyla… Samimi ve sıcak bir ortam var… Zamanla keşfe çıkacağım… Yerel halkın diziye olan hayranlığı, sevgileri ilk dikkatimi çeken şey oldu. Çünkü inanılmaz bir fan kitlesi var. Oyuncuları ve çekim yapılan mekanları görmek için Türkiye’nin her yerinden geliyorlar gözlemlediğim kadarıyla.

-Dizide daha önce birlikte rol aldığınız arkadaşlarınız var mı? Diziye sonradan dahil olmak biraz zor olabiliyor. Siz neler hissettiniz ilk çekimlerde?

-Evet var… ‘Urfalıyam Ezelden’ dizisinde Ferdi Sancar ile birlikte oynamıştık. Ferdi “Tırşik” rolünü oynuyordu ben de “Ceylan”… Ferdi ile on bir sene sonra tekrar bir projede olmak mutlu etti. Bir de yönetmenimiz Aslı kahraman ile daha önce bir projede kısa da olsa çalışmıştım. Onunla da tekrar bir araya gelmek çok iyi hissettirdi. Dizide şu ana kadar yoktum. Benim de endişelerim vardı hızlı bir şekilde adapte olabilecek miyim diye ama çok tatlı bir ekip tarafından çok sıcak ve samimi karşılandım. Yahya hoca da Aslı hoca da, yapımcımız Ferhat Bey de çok destek oldu. Sanki uzun zamandır bu ekiple çalışıyormuşum gibi hissettirdiler sağ olsunlar.

-Gönül Dağı, hem etkileyici hikayesi, hem usta oyuncu oyuncu kadrosu hem de Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarının türkülerine yer vermesiyle ilgi odağı oluyor. Hayranlarınız sizi dizide sevilen eserleri yorumlarken izleyecek mi?

-Eğer hikâyede yeri olursa elbette söylemeyi arzu ederim. Zaten dizinin müzikleri de seçilen türküler de gerçekten çok başarılı. Ben de severek takip ediyor, dinliyorum…

-Müzik çalışmalarınız nasıl gidiyor? Yeni projeler var mı müzikle ilgili?

-Yeni şarkım kısa bir süre önce çıktı: “Ah Be Hayat” biraz günümüzün hızına gönderme yapan, sözleri itibari ile mesaj da veren eğlenceli bir şarkı… Geri dönüşler de gayet iyi. Özellikle sosyal medyada; Instagram‘da ve Tik Tok’ta… Kısa bir zaman sonra üzerinde çalıştığım diğer şarkıyı da sevenlerimle buluşturacağım. Şarkının söz yazarı ve bestecisi; sektörde birçok şarkısı bulunan, şarkıları çokça dinlenip sevilen sevgili Özlem Güneykaya…

Ben de sesime yakıştığını düşündüğüm ve ilk dinlediğimde beni sözleriyle de müziğiyle de etkileyen bir şarkısını çok güzel bir aranje ile seslendireceğim için heyecanlıyım.

Gönül Dağı, 146. Bölümüyle bu akşam saat 20.00’de TRT1’de…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.