Mert Fırat: "Eğitimler ile geleceği planlamalıyız"

GÜNDEM

“Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü” temalı Kartepe Zirvesi’nin 3. Günü’nde “Afetlere Gönüllü Katılım” konusu ele alındı. Mert Fırat’ın katılımı ile gerçekleşen panelde afet öncesi hazırlıklar ve gönüllülük konusu ele alındı.

Fırat panelde şunları dile getirdi: “İnsandan kaynaklı ısınma kendi başına bir afet. İklim ve küresel ısınma çok şeyi değiştiriyor. Çinli bir tekstil işçisiyle derdimiz aynı. Hepimiz aynı pandemiye maruz kaldık. Su kaynakları doğru yönetemiyoruz ama bir yandan da ısınmaya dayalı buharlaşmayla yok olan su sorunumuz var. İklimin tutunması toprağın verimliliğini etkiliyor. Artık belediyelerin 10 yıllık iklim eylem planları var, gelişmiş teknoloji ile takip edip ve öngörü veriyor. Buraya yatırım yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Çözüm konusunda ise insanlarda bu farkındalığı yaratmak önemli. Eğitimler ile geleceği planlamalıyız.”

FIRAT: “30 İLDE PAZAR YERİ KURDUK” 

12 yaşından bu yana sivil toplum çalışmalarında yer aldığını belirten İhtiyaç Haritası kurucusu Mert Fırat, panelde projeden de bahsederek şunları kaydetti: “2015 yılında proje olarak başladı. İhtiyaç listesi diye çıktı sonra harita temelli ihtiyacın giderilmesinin önemli olduğunu gördük. 44 üniversitede örgütlüyüz, 10 bin üyemiz var. İlk Elazığ depreminde yola çıktık. İhtiyaç haritasıyla mevcut 30 ilde pazar yeri kurduk. Nerden, ne, alabiliriz diye düşündük ve planladık...” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.