Ödüllü oyun “Bir Yaşam Mücadelesi- Che'nin Vedası” sahnede

KÜLTÜR SANAT

Küba devriminin öncüsü ve simge isimlerinden biri olan Dr. Ernesto Guevara de la Serna’nın ya da dünyanın bildiği ismiyle kumandan Che’nin hikayesi tiyatro sahnesine taşınıyor. Vural Bingöl’ün yazıp aynı zamanda Che rolüyle sahnede devleştiği ödüllü oyunun biletleri Türkiye’nin etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

 Küba devriminin öncüsü ve simge isimlerinden biri olan Dr. Ernesto Guevara de la Serna’nın ya da dünyanın bildiği ismiyle kumandan Che’nin hikayesi tiyatro sahnesine taşınıyor. Vural Bingöl’ün yazıp aynı zamanda Che rolüyle sahnede devleştiği oyunun biletleri Türkiye’nin etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

2021-2022 sezonunda 47’nci İsmet Küntay Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Oyun Yazarı” ödülüne layık görülen “Bir Yaşam Mücadelesi - Che'nin Vedası”, 29 Ekim’de İstanbul Trump Sahne, 3 Kasım’da Mersin Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu’nda, 5 Kasım’da Gaziantep Şehit Kâmil SM Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda, 6 Kasım’da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 8 Kasım’da Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nde, 20 Kasım’da Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde ve 25 Aralık’ta ise Ankara MEB Şura Salonu’nda olacak.

Büyük ve kirli düzene açtığımız bir savaştı bizimkisi. Eşitlik ve Özgürlüktü istediğimiz; tüm insanlar için! Ve bu yolda çıktık yürüyüşümüze, bütün gücümüzle… Sesim çıkmayana,zayıf vücudum delik deşik olana dek sürdürdüğüm mücadelemde belki de en zoruydu uğruna savaştıklarımın beni sırtımdan vurması… Sizin deyiminizle Ben Che Guevara! Asla hak edilmemiş bir sonun büyük kahramanı… Ve karşınızda tüm gerçekliği ile sizi derinden etkileyecek hikâyem…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.