Ogün Sanlısoy ve Tarkan Gözübüyük “Sahne Tozu Yutanlar”da

KÜLTÜR SANAT

Her hafta, sahne heyecanını paylaşan sanatçıların hem birbirlerine merak ettiklerini sordukları hem de sahne tozu yutmanın kendileri için anlamını paylaştıkları Zorlu PSM’nin YouTube serisi “Sahne Tozu Yutanlar” bu hafta; Türkiye heavy metal sahnesinin efsanevi grubu Pentagram’in iki deneyimli üyesi Ogün Sanlısoy ve Tarkan Gözübüyük’ü ağırlıyor.

Pandemi sürecinin yalnızca sanatçılar açısından değil sanatseverler açısından da mağduriyet ile geçtiğini ifade eden Ogün Sanlısoy; “Sahnede olmanın ve sahne tozu yutmanın bir yanı da bu işin gerçekten bağımlılık yapması. Bizler sahnede olup seyirciyle buluşamadığımız süreç boyunca maddi kayıpların yanında sahnede olma hazzından da mahrum kaldık ne yazık ki. En az bizim kadar mağduriyet yaşayan sürecin diğer aktörü de kuşkusuz ki seyirciler, sanatseverler oldu. Bu sahneler bizlerden de önce seyirciyi ağırlamak için var olan sahneler.” sözleriyle sürecin kendisi için ne anlama geldiğini ifade etti.

Pentagram grubunun deneyimli bas gitaristi ve yapımcı olan Tarkan Gözübüyük ise sanatlarını icra etmenin kendileri için ibadet gibi olduğunu belirterek; “Nasıl ki ibadethanede yapılan ibadet ile kişinin evinde yaptığı ibadet arasında bir fark bulunmuyorsa, bizim için de müzik yapmak öyle bir şey aslında. Seçtiğimiz bu yol konusunda elbette zamanında büyüklerimizden çok uyarılar da aldık bir meslek edinmemiz konusunda. Türkiye şartlarında durum biraz daha ikircikli bir hal de alabiliyor. İcra ettiğimizin mesleğin bir iş tanımı ve güvencesinin bulunmaması bizleri zor durumda bırakıyor.” sözleriyle hem müziğe olan tutkusunu hem de pandemiyle birlikte yaşadıkları sıkıntıların altını bir kere daha çizdi.

Ogün Sanlısoy ve Tarkan Gözübüyük’ün 1988 yılına dayanan dostluklarıyla birlikte sahneye dair anılarını paylaştıkları keyifli ve bir o kadar da samimi sohbetini izleyebileceğiniz “Sahne Tozu Yutanlar”ın yeni bölümüne Zorlu PSM YouTube kanalından ulaşabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.