Okan Bayülgen ve Hayko Cepkin Drakula’da!

KÜLTÜR SANAT

Okan Bayülgen ve Hayko Cepkin ‘Drakula’ oyunu için bir araya geliyor.

Bram Stoker’ın ölümsüz eseri Drakula romanındaki karakterlerden hareketle Okan Bayülgen’in yeniden kaleme aldığı ve yönettiği Drakula, BKM ve Kabare Dada’nın ortaklığında sahnelenecek. 

3. sezonuna devam eden ve 110.000 seyirciye ulaşan Richard oyunundan sonra Okan Bayülgen bu kez tarihin en ünlü fantastik karakterlerinden biri olan Drakula’yla seyircinin karşısına çıkacak. Bugüne kadar birçok sinema filmine konu olan vampir avcısı Van Helsing rolünü ise Jekyll & Hyde müzikalindeki muhteşem performansıyla seyircinin takdirini kazanan Hayko Cepkin canlandıracak. Ünlü caz piyanisti Uraz Kıvaner, caz davulcusu Ayhan Öztoplu, gitarist Sertan Küley ve orkestra şefi Kemal Alpan’ın yönetimindeki orkestrada Kurtalan Ekspres’in bas gitaristi, unutulmaz bestelerin sahibi Ahmet Güvenç de yer alacak.

Bram Stoker’ın 1897 tarihli romanı Drakula birçok başka esere ilham vermiş, kaynak olmuştur. Yüzyılı aşkın bir zamandır bu romandaki karakterler müzikallerde, oyunlarda, filmlerde kullanılmışlardır. Okan Bayülgen Drakula’yı yeniden yazarken hikayeyi romanın yetmiş yedi yıl sonrasına bugünden yarım asır öncesine taşıyor. Tarihin kritik bir eşiğine…

2024 Kasım ayında prömiyer yapması planlanan Drakula’da Okan Bayülgen, Hayko Cepkin, Gizem Erdem, Derya Şensoy, Nihal Usanmaz, Gökşen Ateş, Devrim Özder Akın, Korhan Başaran, Gürdal Tak, Onur Şenol, Su Sonia Herring, Dilay Yıldız, Cüneyt Üstün sahnede olacak. Okan Bayülgen’in gelenek haline getirdiği oyun sonrası söyleşilerle Drakula seyircisi, oyuncularla bir araya gelecek. Bu eşsiz oyunun biletleri ise yakında satışa çıkacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.