Pera Öğrenme, Öğretmenler Günü’nü sergi turlarıyla kutluyor

KÜLTÜR SANAT

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 24 Kasım’da tüm öğretmenleri müzenin koleksiyon ve süreli sergilerine yönelik çevrimiçi turlara davet ediyor. “Kesişen Dünyalar”, “Kahve Molası”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu” ve “Minyatür 2.0” sergilerini rehberli turla gezen öğretmenler, eserler ve öğrenme programları hakkında bilgi edinirken keyifli bir sanat molası da vermiş olacak.

Pera Öğrenme, 24 Kasım’ı öğretmenlere yönelik özel bir programla kutluyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Koleksiyon Sergileri “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”, “Kahve Molası”, "Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ile “Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür” başlıklı süreli sergiyi çevrimiçi ortamda rehberli turla gezen öğretmenler, sergilerdeki eserler hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı bulacak. Katılımcılar ayrıca, Pera Müzesi koleksiyon ve süreli sergilerine yönelik olarak müfredata uygun hazırlanan Öğretmen Rehber Kitapçıkları’nı derslerinde nasıl kullanabileceklerini, öğrencilerine sergileri nasıl gezdirebileceklerini ve farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikleri de keşfedecek.

Orta Tunç Çağı’ndan günümüze, farklı coğrafyalardan eserler

Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu Kahve Molası sergi turunda 15. yüzyılda Yemen’den Osmanlı topraklarına ulaşan “Sihirli Meyve”nin etrafında şekillenen rutin ve ritüelleri, kahve kültürünün gelişmesine katkıda bulunan Kütahya seramikleri ekseninde keşfe çıkan katılımcılar, Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan seçilmiş yapıtlarla oluşturulan Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergi turunda ise, 17. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar üretilmiş elçi portrelerini incelerken, bu kişilerin sanat ortamındaki stratejik rolüne de tanıklık edecek.

Orta Tunç Çağı’ndan Erken Cumhuriyet’e uzanan dönemde, yaklaşık dört bin yıl boyunca Anadolu’da kullanılmış ağırlık ve ölçü aletlerinden geniş bir seçkiyi bir araya getiren Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergisi de öğretmenler için ilgi çekici bir tur deneyimi sunuyor. Ayrıca Öğretmenler dijital turunun ardından, kağıt, kalem gibi malzemeler kullanarak bir zaman takvimi oluşturuyor. Gündelik yaşamdan ilhamla kendi kişisel “zaman-ölçerlerini” tasarlarken ölçülen zaman ile hissedilen zaman arasındaki farkı deneyimleyen atölyeye katılabiliyor.

Çevrimiçi sergi turu maratonu, Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür sergisi ile sona eriyor. Bu sergi turunda öğretmenler, Türkiye, İran, Pakistan, Suudi Arabistan gibi farklı coğrafyalardan 14 sanatçının güncel minyatür yorumlarını incelerken, bu konuyu eğlenceli bir ders içeriğine dönüştürmenin yöntemlerini keşfediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.