Server Demirtaş sergisi CI Bloom'da!

KÜLTÜR SANAT

Brieflyart Galeri, 24 – 28 Nisan tarihleri arasında üçüncü edisyonu gerçekleştirilecek çağdaş sanat fuarı CI Bloom kapsamında, ziyaretçilerini sanatçı Server Demirtaş’ın kişisel sergisiyle ağırlayacak! Sergi, Demirtaş’ın görsel ve işitsel duyuları sentezlediği yeni kinetik eserlerini ilk kez izleyiciyle buluşturacak. Sanatçının her daim yenilikçi ve dinamik eserleri, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek fuar süresince Brieflyart’ın standında görülebilecek.

BRIEFLYART'TA SERGİLENECEK

Türkiye’nin sanat ortamına 2020 yılında dahil olan ve 2022’den bu yana Gümüşsuyu’ndaki fiziksel mekânında plastik sanatlara kucak açan Brieflyart Galeri, Türkiye’deki çağdaş sanatın büyümesine odaklanan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen sanat fuarı CI Bloom’da, Server Demirtaş’ın yeni eserleriyle yerini alacak. Günümüzün hızla değişen ve teknolojiyle iç içe geçen dünyasında, bireyin çalkantılı iç dünyasını hareketli eserleriyle somutlaştıran ve sorgulamaya iten sanatçı Server Demirtaş, CI Bloom kapsamında Brieflyart standında sergilenecek yeni eserlerinde de statik heykel formunu aşarak çağdaş ve dinamik bir ifade biçimini benimsiyor. Sanatçı, silikon, plastik, paslanmaz çelik ve mekanik aksamlar gibi malzemeleri kendine özgü tekniklerle birleştirerek eserlerinde bütünsel bir devinim yakalıyor. Her gün biraz daha mekanikleşen dünyada, öznenin hayatta kalma ve uyum sağlama serüvenini eserlerindeki gerçekçilik ve hareketlilikle gözler önüne seriyor.

Server Demirtaş’ın yeni eserleri, 24 – 28 Nisan 2024 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek CI Bloom kapsamında, Brieflyart standında ziyaret edilebilecek.

SERVER DEMİRTAŞ HAKKINDA

1957 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Server Demirtaş, 1977 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (bugünkü adıyla Mimar Sinan Üniversitesi) Resim Bölümü’nü kazanır. Akademi’de Devrim Erbil atölyesinde eğitim alan sanatçı, 1984 yılında mezun olduktan sonra Adnan Çoker ile beraber ortak çalışmalarda bulunur. Resim bölümünden mezun olmasına rağmen üç boyutlu çalışmalara olan ilgisi onu heykel alanında üretim yapmaya teşvik eder. Hiçbir mühendislik eğitimi almamış olan sanatçı, küçük yaşta babasının tamir atölyesinde üretilenleri ve üretim süreçlerini izleyerek öğrendiklerini sanatına dahil eder ve hareketli heykeller yapmaya başlar. Sanatçı üretimlerini sürecin başından sonuna, çamur halinden mekanik ve sanatsal bir esere dönüşene kadar titizlikle tek başına yapar. 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Yeni Eğilimler Sergisi”nde Başarı Ödülü alan sanatçı, 1989 yılında bir diğerönemli ödül olan “Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi” Resim Heykel Müzesi Derneği Jüri Ödülü’nü kazanır. 2023 yılında Çığlık isimli eseriyle Büdelsdorf, Almanya’da NordArt “Public Choice” Ödülü kazanır. Ayrıca sanatçının uluslararası bir müze olan Kinetica Museum’da NFT’leri bulunmaktadır. Sanatçının eserleri birçok uluslararası sergi ve fuarda yer almaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.