BURASI SİZE GÖRE DEĞİL şimdi MUBI'de

SİNEMA

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ceyda Aşar’ın gerçekleştirdiği, Şebnem Hassanisoughi ve Deniz Karaoğlu’nun başrollerde yer aldığı, görüntü yönetmeni koltuğunda Serkan Gülgüler’in, sanat yönetmenliğinde Natali Yeres’in yer aldığı, ulusal ve uluslararası festivallerden ödüller alan BURASI SİZE GÖRE DEĞİL (2023) kısa filmi, MUBI Türkiye’de gösterime girdi.

OSCAR/ACADEMY AWARD sertifikasına sahip, 32. Raindance (Londra), 46. Drama (Yunanistan), 50. Athens (Amerika), 20. Bend (Amerika) gibi prestijli kısa film festivallerinin uluslararası yarışmalarına seçilerek Amerika’dan Çin’e kadar 25’i aşkın festivale katılıp ülkemizi temsil ederek tüm dünyayı dolaşan “Burası Size Göre Değil/This Is Not A Place For You” (2023) filmi; 18. Boston Turkish Festival’de EN İYİ FİLM; 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali'nde EN İYİ KURGU; 17. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali'nde EN İYİ YÖNETMEN; 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nde SİYAD EN İYİ FİLM; 14. Sinepark Kısa Film Festivali'nde (Korku Tüneli Kategorisi) EN İYİ FİLM ödüllerini kazandı.

Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) 56. Türkiye Sineması Ödülleri’nde, GIOVANNI SCOGNAMILLO fantastik film ödüllerinde 2023 yılının uzun ve kısa metraj tüm filmleri arasından seçilen 5 filmlik kısa listede yer alarak, aday olarak seçildi.
Yabancı basın kanallarında yönetmen Ceyda Aşar ile uzun röportaja yer verildi. 

Filmin ekibi, ulusal festivallerin yanı sıra, Boston’da, Londra’da ve Fas’ta gösterimlerde yer alarak, seyircilerin sorularını yanıtladı.

T. C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin destekleriyle çekilen film, 2025 yılında da festival yolculuğuna devam edecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.