TRT’nin gönüllü ve tecrübeli gazetecilerinden oluşan “Gençler için Gazetecilik” ekibi, genç bireylerin, haberin sadece nesnesi değil öznesi de olmalarını teşvik etmek amacı ile 17-19 Mayıs tarihleri arasında Arnavutluk’ta gençlerle buluşacak.
TRT, insanı merkezine alan habercilik ve yayıncılık anlayışı ile küresel insani sorunların çözüme kavuşması için de var gücü ile çalışmaya devam ediyor. 2017 senesinden bu yana devam eden “TRT Gençler için Gazetecilik Projesi” (Journalism for Juniors – J4J), gençlerin dünyada somut bir değişim oluşturma yeteneklerini fark ederek medyanın gücünü, evrensel bir insani değer oluşturmak ve toplumsal bir bilinç yaratmak üzere kullanmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.
Gençlerin kendi hikâyelerini dünyaya duyurmaları teşvik ediliyor
TRT’nin gönüllü ve tecrübeli gazetecilerinden oluşan Gençler için Gazetecilik ekibi, gerçekleştirilen atölyelerde, gençlere gazeteciliğe giriş temel konularının yanı sıra, yazılı-sözlü hikâye anlatımı, telefon, tablet gibi mobil araçlarla video çekim ve düzenleme tekniklerini öğreterek, gençlerin hikâye anlatıcılığını geliştirmeyi ve ürettikleri hikâyeleri dijital platformlar üzerinden tüm dünyaya duyurmalarını teşvik ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Suriye, Afganistan, Irak gibi iç çatışmaların yaşandığı ülkelerde, zor şartlarda eğitimlerini sürdüren gençlere ulaşan TRT Gençler için Gazetecilik ekibi, 17-19 Mayıs tarihleri arasında Arnavutluk’un başkenti Tiran’da 60 kişilik lise düzeyinde öğrenci ile bir araya gelerek Dijital Gazetecilik Atölyeleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Gençler için Gazetecilik Ekibi Tiran’da
Maarif Vakfı iş birliği ile Maarif Vakfı Tiran Okulu’nda düzenlenecek olan program ile TRT’nin deneyimli gazetecilerini gençlerle buluşturarak yeni nesil dijital gazetecilik alanında gençlere farklı bakış açıları sunulması hedefleniyor.
Eğitimlerden bugüne dek 2000’den fazla lise öğrencisi yararlandı
Ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında 35’den fazla eğitim kurumunda gerçekleştirilen Dijital Gazetecilik Atölyelerinden, dezavantajlı konumda olanlar başta olmak üzere, farklı sosyal gruplardan ve coğrafi bölgelerden 2000’den fazla lise öğrencisi yararlandı.