Ayvalık Film Festivali'nin açılış filmi Megalopolis oldu

KÜLTÜR SANAT 04.09.2024, 10:53 04.09.2024, 11:01
Ayvalık Film Festivali'nin açılış filmi Megalopolis oldu

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da 17 Eylül’de gerçekleşecek açılış gecesinde Francis Ford Coppola imzalı Megalopolis Türkiye’de ilk kez gösterilecek. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ev sahibi olarak kahve ikrâmı yapacağı açılış gecesi için biletler 7 Eylül’de satışta olacak. Baba serisi, Kıyamet ve Konuşma gibi klasiklere imza atan usta yönetmen Francis Ford Coppola, 1970’lerin sonunda tasarlamaya başladığı ve kırk yılı aşkın süredir sürekli geliştirdiği tutku projesini nihayet kendi imkânlarıyla, cebinden harcadığı 120 milyon dolarla hayata geçirdi. Megalopolis, Francis Ford Coppola’dan siyasi popülizm üzerine bir masal, geçmişle geleceği birleştiren epik bir anlatı. Adam Driver, Giancarlo Esposito ve Nathalie Emmanuel’in başrollerde yer aldığı film Aubrey Plaza, Shia Labeouf, Jon Voight ve Dustin Hoffman başta olmak üzere kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip. Attığı her adım medya tarafından takip edilen deli ve dâhi mimar Cesar Catilina, Yeni Roma şehrini baştan tasarlayıp ütopik gelecek tutkusuna uygun şekilde yeniden inşa etmek ister. Bunun için karşısındaki en önemli engel muhafazakâr belediye başkanı Cicero’dur. Kan bağı ya da çıkar ortaklığıyla birbirine bağlanan çok sayıda karakter ve bolca entrika içeren Megalopolis’in Shakespeare tragedyalarını anımsattığını söylemek yanlış olmaz. Diğer yandan hemen her sahnesi dijital özel efektler içeren film, bilim kurgu türünün klasiklerinden Fritz Lang’ın Metropolis’ine de göndermeler içeriyor.

BİLETLER / EYLÜL'DE SATIŞA ÇIKACAK

Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenecek açılış gecesiyle başlayacak festivalde gösterimler bu yıl Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, İsmet İnönü Kültür Merkezi, ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık’ta gerçekleşecek. Ayvalık Uluslararası Film Festivali için biletler 7 Eylül’de Biletix ve Ayvalık’taki Küçük Han’da açılacak gişeden satışa çıkacak. Bilet fiyatları 7-17 Eylül tarihleri arasındaki ön satış döneminde tam 120 TL, indirimli 80 TL, 17 Eylül’den itibaren tam 150 TL, indirimli 100 TL olacak. Açılış gecesi biletleri 200 TL’den satışa sunulacak. ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık’taki gösterimler ücretsiz gerçekleştirilecek. 

Ayvalık Uluslararası Film Festivali; Ayvalık Belediyesi, Kültür için Alan, Mey|Diageo, Paribu, Kürşat Zeytinyağları, Komili, Bilginer-Melin Ayvalık Sanat Kültür Eğitim Vakfı, Zeze/Ayvalık, OGM Pictures, Gold Film, Ayvalık Macaron Kolonyası, Karga7, Kurukahveci Mehmet Efendi, Asteros Film, Kendine Has, Hollanda Konsolosluğu, MUBI, Fransız Kültür Merkezi, Borusan Otomotiv, Manzara Holiday Homes, Ayvalıkzade, L’Arancia Cunda, Ayvalık Ticaret Odası, Çöp(m)adam, Kratos, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, British Council, Festival Dostları Tibet Akhuy, Esra Başak, Ela Başak Atakan, Şerif Kaynar, Eren Tapan ve İnci Vural’ın değerli katkılarıyla gerçekleşecek.

Yorumlar (0)