Derun, Ekim'de iki festivalde yarışacak!

KÜLTÜR SANAT 13.09.2024, 08:07 13.09.2024, 10:08
Derun, Ekim'de iki festivalde yarışacak!

Mevlana’nın Mesnevi’sinde yer alan Padişah ile Cariye kıssasından yola çıkılarak Makbule Kosif’in kaleminden senaryolaştırılan Derun, ekim ayında şimdiden iki festivalde birden yer alacak…

Kadın yönetmenleri, yapımcıları ve yazarları geliştirme amacıyla yola çıkılarak başlatılan LA Femme Uluslararası Film Festivalinde (Los Angeles) gösterilecek olan Derun, Ekim ayının ilk haftası da Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde uluslararası filmler kategorisinde yarışacak..  

Yönetmenliğini Müge Uğurlar’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosu ise tam bir yıldızlar geçidi…  

Furkan Andıç, Hatice Aslan, Güven Kıraç ve Esra Erdemir ve Furkan Kalabalık yer aldığı film,

Albori Soulplace Film Festival'inde daha şimdiden en iyi sinematografi ödülünü kazandı.

Yapımcılığını SBS Medya (Müge Uğurlar) B12 Medya (Emre Balık) ve ACT Academy (Abbas Fassai)’nin, ortak yapımcılığını Furkan Andıç, Ergin Varlıbaş ve Şule  Şentürk’ün yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Sami Saydan, müziklerini ise Mercan Dede üstlendi.

Filmin Konusu:

Karadeniz'de kırk yıl boyunca, bir dağ evinde tek başına yaşayan Marife, gençliğinde aşık olduğu İlyas'a evlenme planları yaparken geçirdiği bir hastalık yüzünden terk edilir. Bu hastalık Marife'yi gizliden seven Yahya'nın İlyas'ın gerçek yüzünü ortaya koymak için hazırladığı bir plandır. Marife ona  yedirilen zehirli balla güzelliğini kaybederken İlyas'ın aşkı da o güzellikle beraber son bulur. İlyas yaşadığı yerden adeta kaçarken, Marife de öfke dolu bir inzivaya çekilir. Yam kırk yıl sonra İlyas'ın oğlu Ateş, babasının cenazesini Trabzon’a getirir. Babasının vasiyeti Marife'nin bahçesine gömülmektir. Ancak Marife'nin bu vasiyete cevabı öfke doludur.

Yorumlar (0)