Muhittin Böcek, Altın Portakal Film Festivali için sinema sektörü temsilcileriyle buluştu

KÜLTÜR SANAT 14.10.2023, 08:56 14.10.2023, 11:46
Muhittin Böcek, Altın Portakal Film Festivali için sinema sektörü temsilcileriyle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sansür tartışmalarının ardından iptal edilen Altın Portakal Film Festivali'ni düzenlemek amacıyla sinema sektöründen temsilcilerle buluştu. 

Film sektörü temsilcileri görüşmenin ardından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve heyetinin talebiyle kendileriyle bir araya geldik. Film sektörü temsilcileri olarak: ‘’Kanun Hükmü’’ belgesel filminin festivalden çıkarılmasının hiçbir meşru sebebi olamayacağını, festivale kabul edildiği açıklanan filmlerin sansüre maruz bırakılmadan sinemaseverlerle buluşması, sanatsal ifade özgürlüğünün baskılanmaması gerektiğini aktardık.

İptal olduğu açıklanan festivalin 2023 yılında tekrar yapılması düşünülüyorsa, belirlenen jüri üyelerinin ve “Kanun Hükmü” belgeseli dâhil tüm filmlerin aynı şekilde programda yer almasının doğru olacağını ifade ettik. Bu adım atıldığı takdirde film sektörü bileşenleri olarak festivalin sanatsal organizasyonu konusunda gerekli sorumluğu alacağımızı vurguladık.  Sansür yanlışından geri dönülmeyen bir festival organizasyonuna ise destek vermeyeceğimizi belirttik. Antalya Film Festivali Başkanı Muhittin Böcek ve heyeti, önerimizi yeniden değerlendireceklerini ve kısa süre içinde dönüş yapacaklarını aktardılar."

Yorumlar (0)