Nesimi Kaygusuz’dan Fırçadan Dökülen Renkler

KÜLTÜR SANAT 29.01.2025, 07:14
Nesimi Kaygusuz’dan  Fırçadan Dökülen Renkler

Tiyatro oyuncusu, devlet tiyatroları yönetmeni ve ressam Nesimi Kaygusuz'un 5’nci kişisel sergisi "Keşif", 27 Ocak'ta Moda Hasan Sarıtaş Galeri’de, sanatın ve bilincin derinliklerine bir yolculuğa çıkıyor. Fırçadan dökülen renkler sanatseverleri içsel bir keşfe davet ediyor.

Keşfetme eylemi, insanın varoluşsal sorularına cevap aramasını sağlar. "Ben kimim?", "Bu dünyada neden varım?" gibi sorulara yanıt ararken, insan kendini ve evreni keşfeder.

Felsefe, bilginin doğası ve sınırları üzerine kafa yorar. Keşif, bu felsefi sorgulamanın pratik bir yansımasıdır. İnsan, keşfederek bilgiye ulaşır ve dünyayı daha iyi anlamaya çalışır. Belirlenmiş yollar yerine kendi patikalarını açmak, insanı özgürleştirir. Keşif, sınırları aşma çabasıdır. İnsan, merak ederek, keşfederek sürekli olarak değişir ve dönüşür…  Vücut ısımız bile aynı değil.

İnsanın varoluş amacı sadece yaşamak değil, aynı zamanda keşfetmektir. Keşif, insanı yönlendiren içsel bir pusula gibidir. Bu pusula sayesinde insan, hem dış dünyayı hem de kendi iç dünyasını keşfeder ve böylece varoluşun anlamını arar. Nesimi Kaygusuz’un Moda Hasan Sarıtaş Galeri’deki “Keşif” sergisini 2 Şubat 2025 tarihine kadar gezebilirsiniz.

Yorumlar (0)