The Walt Disney Company'nin 183 yapımı Emmy® adayı

DÜNYA 19.07.2024, 18:46
The Walt Disney Company'nin 183 yapımı  Emmy® adayı

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 76.’sı düzenlenecek Emmy® Ödülleri’nin bu yılki aday yapımları açıklandı. Dünyanın en sevilen hikayelerine ev sahipliği yapan The Walt Disney Company, bünyesindeki ABC, Disney+, Disney Television Studios’ 20th Television Animation, 20th Television ve ABC Signature, FX, FX Productions, Hulu, National Geographic ve The Walt Disney Studios (Walt Disney Pictures, Marvel Studios, Marvel Animation, Marvel Television), Lucasfilm Ltd. ve 20th Century Studios dahil olmak üzere içerik markaları ve stüdyolarından 183 adaylıkla ödüllere damgasını vurdu. Disney+ ayrıca yılın en çok aday gösterilen üç dizisi “Shōgun”, “The Bear” ve “Only Murders in the Building” ile yeni bir rekora imza attı. 

Yılın en iddialı Emmy® adayları Disney+’ta 

Bu yıl Emmy®’de Disney+ 32 adaylık ve Hulu 132 olmak üzere toplam 181 adaylıkla Emmy® heyecanına ortak oldu. Disney+’ın izleyicilerden büyük beğeni toplayan içerikleri Lucasfilm’den “Ahsoka” beş adaylık kazanırken, Marvel Studios’tan “Loki” ve “Echo” ve Marvel Animation’dan “X-Men ‘97” ile En İyi Animasyon Dizisi dalında ikinci adaylığını elde etti. Walt Disney Pictures’tan “The Beach Boys” Emmy®’nin güçlü adayları arasında yer alırken, “Jim Henson Idea Man”, En İyi Belgesel / Kurgusal Olmayan Program dahil sekiz adaylığıyla bu yıl en çok aday gösterilen yapım oldu. 

The Walt Disney Company Emmy®’de rekora koşuyor

Disney+’ta yayınlanmasıyla birlikte 9 milyonluk izlenme sayısına ulaşan James Clavell'in çok satan romanından uyarlanan mini dizi Shōgun, 26 adaylıkla yılın en çok aday gösterilen dizisi oldu. İzleyicilerin Disney+’ta merakla 3. sezonunu beklediği ve 17 Temmuz’da yeni sezonu yayınlanan Hulu yapımı FX dizisi “The Bear” En İyi Komedi Dizisi dahil olmak üzere tam 23 adaylıkla Emmy®’de en çok adaylık kazanan yapımlar arasında bulunuyor. 

Aynı apartmanda oturan üç farklı karakterin bir anda kendilerini gizemli bir olayın içinde bulmalarının kara mizah tadında konu edildiği ve başrollerinde Steve Martin, Martin Short ile Selena Gomez’in olduğu “Only Murders in the Building” ise 21 dalda aday. “This Is Us” dizisinin yönetmeni Jessica Yu tarafından yönetilen, Will Ferrell, Jason Schwartzman, Holland Taylor ve Tony Hale rol aldığı komedi filmi Quiz Lady ise En İyi Televizyon Filmi dalında aday gösterildi.

National Geographic, sırları hayal edilenden daha olağanüstü olan ahtapotların dünyasına keşfe çıkaran “Ahtapotların Gizemli Dünyası (Secrets of the Octopus)” ile Paul Rudd’un En İyi Anlatıcı dalında üst üste üçüncü kez aday gösterilmesi de dahil olmak üzere üç adaylık elde etti. Disney efsanesi Angela Bassett’ın sesiyle hayvanlar âlemindeki en etkileyici kadın liderlerinin anlatıldığı belgesel serisi “Kraliçeler (Queens)” ile En İyi Anlatıcı dalında aday gösterildi. “Sıfırın Altında Yaşam: İlk Alaskalılar (Life Below Zero)” üst üste 10.kez En iyi Sinematografi dalında adaylığıyla öne çıkıyor.

Emmy® ve Altın Küre® başta olmak üzere sayısız ödül kazanan Ryan Murphy imzalı ‘Feud: Capote vs. The Swans’ da 10 adaylık, ‘Abbott Elementary’ ise 9 dalda adaylık kazandı.

Yorumlar (0)