Ankara Film Festivali’nin afişi belli oldu

KÜLTÜR SANAT 10.10.2024, 06:59
Ankara Film Festivali’nin afişi belli oldu

7-15 Kasım tarihlerinde 35.si gerçekleşecek Ankara Film Festivali’nin afişi belli oldu. Ressam Habip Aydoğdu, akademisyen Birsu Semra Çeltek, görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, karikatürist Aslı Alpar ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol’un jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu bu yılın festival afişinde, Zeynep Bozkır’ın tasarımı yer alacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 7-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 35. Ankara Film Festivali’nin afişi belli oldu. Festivalin Türkiye’deki grafik tasarımı bölümlerinin öğrencileri ve mezunlarına yönelik düzenlediği yarışma sonucu seçilen afiş, bu yıl festivalin yüzü olacak.

Ressam Habip Aydoğdu, akademisyen Birsu Semra Çeltek, görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, karikatürist Aslı Alpar ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol’dan oluşan jüri, 106 başvuruyu değerlendirdi ve Zeynep Bozkır’ın tasarımını en iyi afiş olarak belirledi. Bozkır ayrıca, 15 Bin TL değerinde para ödülünün de kazananı oldu.

Festivalin Onur Ödülleri 7 Kasım’da sahiplerini bulacak

35. Ankara Film Festivali’nin Onur Ödülleri de belli oldu. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu’nun kararıyla belirlenen ödüller dört farklı kategoride verilecek ve 7 Kasım’da yapılacak Açılış Töreni’nde sahiplerini bulacak. Bu yıl Aziz Nesin Emek Ödülü, oyuncu, yönetmen, şair ve eğitmen Müjdat Gezen’e, Sanat Çınarı Ödülü, flüt virtüözü Şefika Kutluer’e ve Kitle İletişim Ödülü de prodüktör Kurtuluş Özyazıcı’ya sunulacak. Festivalin bu yıl üçüncüsünü sunacağı Vakıf Özel Ödülü ise kurgucu, yönetmen ve yapımcı Selda Taşkın ile oyuncu Berkay Ateş’e verilecek.

35. Ankara Film Festivali’nin ile ilgili güncel gelişmeleri festivalin sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Yorumlar (0)