Eşkıya ve Her Şey çok Güzel Olacak yeniden vizyonda!

SİNEMA 06.09.2024, 16:35
Eşkıya ve Her Şey çok Güzel Olacak yeniden vizyonda!

Taff Pictures, 2024-25 sinema sezonunu bir sürprizle açıyor. Türk sinema tarihinin mihenk taşlarından sayılan iki unutulmaz film bugün yeniden beyazperdeye taşınıyor. 1996 Yapımı “Eşkıya” ve 1998 yapımı “Her Şey Çok Güzel Olacak” vizyona girişlerinden yaklaşık çeyrek asır sonra, yeniden sinema salonlarında seyircinin karşısına geçiyor.

Filmler, Ömer Vargı tarafından orijinal nitelikleri korunarak ve iyileştirerek restore edilip yeniden sinema perdesine hazır hale getirildi. Taff Pictures da filmleri 4K formatında seyirciler ile buluşturmak için harekete geçti. “Eşkıya” Yavuz Turgul’un yazıp yönettiği ve Şener Şen ve Uğur Yücel ile müthiş bir kadroyu bir araya getirerek, sinema salonlarında yeniden Türk filmi izlenir hale gelmesini sağlayan yapım olarak tarihe not düşmüştü. 1996 yılında vizyona giren film 96-97 sezonunda 2 milyon 571 bin 474 kişi tarafından izlendi. Gişe istatistiklerinin tutulmaya başlandığı 1989'dan sonraki dönemde, gösterime girdiği 1996'dan 2001 yılına kadar Türk sinemasının en yüksek gişe hasılatı elde eden filmi olmuştu. Filmin tüm kadrosunda yakın dönem Türk sinema ve tiyatro sahnelerinin efsanevi isimleri yer alıyor.

1998 yılında, Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson’u buluşturan; Yılmaz’ın ilk sinema filmi olarak da tarihe not düşen “Her Şey Çok Güzel Olacak” filmi, günümüze dek diyalogları ve müzikleri ile hala en çok hatırlanan filmlerden biridir. Vizyona girdiği yıl 1 milyon 239 bin 015 kişi tarafından izlenen ve dönemin rekorunu kıran “Her Şey Çok Güzel Olacak”, geçen çeyrek asır boyunca da her televizyon gösterimindeheyecan yaratan bir sinema eseri oldu.

‘Eşkıya’ ve ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ bugünden itibaren yeniden sinemalarda!

Yorumlar (0)