Adile Naşit Meltem Kaptan oldu

SİNEMA 17.04.2025, 07:35 18.04.2025, 05:35
Adile Naşit Meltem Kaptan oldu

Yeşilçam’ın unutulmaz sanatçısı Adile Naşit’in hayatı beyazperdeye taşınıyor. Rol aldığı yapımlarla 7’den 70’e herkesin kalbinde yer edinen usta oyuncuyu, Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı Ödülü kazanan Meltem Kaptan canlandıracak. BKM tarafından beyazperdeye taşınacak “Adile” adlı filmin yönetmen koltuğunda ise Çağan Irmak oturacak.

“Adile” filminde merakla beklenen usta sanatçıyı kimin canlandıracağı sorusu da yanıt buldu. Filmde Adile Naşit’in gençliğini Ecem Erkek’in canlandıracağı iddia edilmişti. Binnur Kaya ve Yasemin Yalçın da bu rol için isimleri geçen ünlü oyuncular arasındaydı. Ancak Adile Naşit’i canlandırması için yapım şirketinin son kararı ödüllü oyuncu Meltem Kaptan oldu. Almanya’da geçen yıl düzenlenen Berlin Film Festivali’nde “Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı” filminde ‘en iyi başrol oyuncu dalında “Gümüş Ayı” ödülünü kazanan Meltem Kaptan filmde usta sanatçıya hayat verecek. Meltem Kaptan birkaç gün içinde İstanbul’a gelerek deneme çekimlerine katılacak. 

ÇEKİMLER MAYIS AYINDA BAŞLAYACAK

“Adile” adlı filmin yönetmen koltuğunda Çağan Irmak oturacak. Irmak’ın mayıs ayında sete çıkması bekleniyor. Filmde Adile Naşit’in hayatında önemli yerleri olan Türk sinemasının unutulmaz isimleri Ertem Eğilmez, Gazanfer Özcan, Münir Özkul, Kemal Sunal, Şener Şen, Müjde Ar, Tarık Akan, Ayşen Gruda ve Itır Esen’e da yer verilecek. Bu isimler için cast çalışması yapılırken filmin kadrosunda yer alacak oyunculardan bazıları belli oldu. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre usta tiyatrocu Gazanfer Özcan’ı torunu Tarık Ündüz, Müjde Ar’ı da Seda Bakan oynayacak. Kemal Sunal, Tarık Akan ve Şener Şen gibi diğer usta isimleri kimin canlandıracağı ise büyük merak konusu oldu.

Yorumlar (0)