Gülizar, dünya prömiyerini Toronto'da gerçekleştirdi!

SİNEMA 10.09.2024, 07:56 10.09.2024, 08:03
Gülizar, dünya prömiyerini  Toronto'da gerçekleştirdi!

Belkıs Bayrak’ın yazıp yönettiği Türkiye- Kosova ortak yapımı ilk uzun metrajlı filmi "Gülizar", ilk gösterimini 49. Toronto Uluslararası Film Festivali’nin ilk ve ikinci filmlerin yer aldığı bölüm olan “Discovery Bölümü”nde yaptı.

Başrolünde Ecem Uzun’un, oyuncu kadrosunda ise Bekir Behrem, Hakan Yufkacıgil, Ernest Malazogu, Aslı İçözü yer aldığı film, düğün hazırlıkları sırasında tacize uğrayan Gülizar’ın, saldırganın kim olduğunu öğrenmesiyle klostrofobik yolculuğa dönüşen hikayesini anlatıyor.

Sinema Eleştirmenlerinden “Gülizar”’a Övgü!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TRT, Kosova Sinematografi Merkezi desteğiyle çekilen, Türkiye-Kosova ortak yapımı olan film, dünyanın en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 49. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirdiği dünya prömiyeri sonrası yabancı basından ve sinema eleştirmenlerinden büyük övgü aldı.

‘Gülizar’ Filminin Festival Afişi Yayınlandı

Avrupa Prömiyerini önümüzdeki günlerde San Sebastian Film Festivali'nde yapacak, Türkiye prömiyeri ise Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde gerçekleştirecek olan Belkıs Bayrak’ın ilk uzun metrajlı filmi Gülizar’ın festival afişi de yayınlandı. Çekimleri 2022 yılının eylül ve ekim aylarında Sakarya (Taraklı) ve Kosova (Prizren)’de gerçekleştirilen filmin afişinde Ersin İleri imzası bulunuyor.

Avrupa Prömiyerini San Sebastian Film Festivali'nde yapacak

Yapımcılığını Mehmet Bahadır Er, Murat Yaşar Bayrak ortak yapımcılığını da Valmira Hyseni üstlentediği film, Avrupa prömiyerini 72. San Sebastian Film Festivali’nde yapacak. " Gülizar ", bu sene 20 - 28 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festivalin New Directors Bölümü’nde yarışacak. "Gülizar" filminin yapımını ise Saba Film, Protim V.P. ve Plan Bee Films gerçekleştiriyor. Kürşat Üresin’in görüntü yönetmenliğini, Selin Eren Şahin’in kurgusunu yaptığı filmin özgün müzikleri ise Kanan Rustamli’ye ait.

Yorumlar (0)